utorak, 13. veljače 2018.

Lagani desert čak i za početnike u kuhinji: Troslojna Milka torta

lagani-desert-cak-i-za-pocetnike-u-kuhinji-troslojna-milka-torta.jpg

Dva sloja krema i sloj čokoladnog biskvita -- ko bi to odbio? Sigurno već zamišljate kako se topi u ustima, pa se nemojte dvoumiti da li da odvojite malo vremena i da je napravite.
Recept je jednostavan i lak čak i za početnike koji nisu mnogo vešti u kuhinji, nemoguće je pogrešiti.
Samo pažljivo pratite uputstva:

Biskvit

Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 ½ kašika praška za pecivo
  • 1 ½ kašika kakaoa u prahu
  • 2 kašike tople vode
Umutite jaja sa šećerom. Izmešajte brašno, kakao i prašak za pecivo u posebnoj posudi, a zatim to dodajte u umućena jaja i šećer. Dodajte vodu. Ponovo izmešajte.
Sipajte ovu smesu u mali kalup za pečenje (prečnika oko 20 cm) i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kada se biskvit ohladi, presecite ga na pola da biste dobili 2 sloja za tortu.

Mlečni krem

Sastojci:
  • 670ml mleka
  • 70g gustina
  • 2 ½ kašike šećera
  • 70g bele čokolade
  • 170g margarina sobne temperature
  • 100g šećera u prahu
Pomešajte 100ml mleka sa šećerom i gustinom. Dodajte to u preostalo mleko i zagrejte. Dodajte i belu čokoladu. Mešajte dok na provri i dok ne dobijete gust krem.
Izmešajte margarin sa šećerom u prahu i dodajte to u ohlađeni krem.

Milka čokoladni sloj

Sastojci:
  • 140g Milka čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 2 ½ kašike šećera
  • 100g margarina
Stavite sve ove sastojke u jednu posudu i topite ih na pari dok ne dobijete ujednačen krem. Dobro ohladite.
Tortu pravite po sledećem rasporedu: biskvit, beli krem, čokoladni sloj. Ponovite ovo dva puta.

crnobelo.rs

Nema komentara:

Objavi komentar