Dva sloja krema i sloj čokoladnog biskvita -- ko bi to odbio? Sigurno već zamišljate kako se topi u ustima, pa se nemojte dvoumiti da li da odvojite malo vremena i da je napravite.
Recept je jednostavan i lak čak i za početnike koji nisu mnogo vešti u kuhinji, nemoguće je pogrešiti.
Samo pažljivo pratite uputstva:
Biskvit
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 ½ kašika praška za pecivo
- 1 ½ kašika kakaoa u prahu
- 2 kašike tople vode
Umutite jaja sa šećerom. Izmešajte brašno, kakao i prašak za pecivo u posebnoj posudi, a zatim to dodajte u umućena jaja i šećer. Dodajte vodu. Ponovo izmešajte.
Sipajte ovu smesu u mali kalup za pečenje (prečnika oko 20 cm) i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kada se biskvit ohladi, presecite ga na pola da biste dobili 2 sloja za tortu.
Mlečni krem
Sastojci:
- 670ml mleka
- 70g gustina
- 2 ½ kašike šećera
- 70g bele čokolade
- 170g margarina sobne temperature
- 100g šećera u prahu
Pomešajte 100ml mleka sa šećerom i gustinom. Dodajte to u preostalo mleko i zagrejte. Dodajte i belu čokoladu. Mešajte dok na provri i dok ne dobijete gust krem.
Izmešajte margarin sa šećerom u prahu i dodajte to u ohlađeni krem.
Milka čokoladni sloj
Sastojci:
- 140g Milka čokolade
- 3 kašike mleka
- 2 ½ kašike šećera
- 100g margarina
Stavite sve ove sastojke u jednu posudu i topite ih na pari dok ne dobijete ujednačen krem. Dobro ohladite.
Tortu pravite po sledećem rasporedu: biskvit, beli krem, čokoladni sloj. Ponovite ovo dva puta.
crnobelo.rs
Nema komentara:
Objavi komentar