Rusi su poznati kao narod koji obožava slatkiše, a ova čokoladna poslastica je pravi hit u Rusiji. Kažu da je obožava i ruski predsjednik Vladimir Putin.
Sastojci:
Za kuglice od sira:
● 250 g krem sira
● 50 g šećera u prahu
● 3 žlice gustina
● 50 g kokosa
● 2 žumanjka
Za kuglice od sira:
● 250 g krem sira
● 50 g šećera u prahu
● 3 žlice gustina
● 50 g kokosa
● 2 žumanjka
Za biskvit:
● 2 žlice brašna
● 6 bjelanjaka
● 4 žumanjka
● 30 g šećera u prahu
● 2 žlice kakaa
● 2 žlice gustina
● 100 g čokolade
● 1 žličica praška za pecivo
● vanilin šećer
● prstohvat soli
● 2 žlice brašna
● 6 bjelanjaka
● 4 žumanjka
● 30 g šećera u prahu
● 2 žlice kakaa
● 2 žlice gustina
● 100 g čokolade
● 1 žličica praška za pecivo
● vanilin šećer
● prstohvat soli
Glazura:
● 100 g čokolade
● 3 žlice kiselog vrhnja
● 100 g čokolade
● 3 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Najprije napravite kuglice od sira i to tako što ćete pomiješati krem sir, 50 grama šećera u prahu, tri žlice gustina i dva žumanjka. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smjese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.
Najprije napravite kuglice od sira i to tako što ćete pomiješati krem sir, 50 grama šećera u prahu, tri žlice gustina i dva žumanjka. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smjese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.
U zdjeli pomiješajte dva žumanjka sa šećerom u prahu i umutite. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo prohladi umiješajte u smjesu sa žumanjcima.
Umutite bjelanjke i dodajte 15 grama šećera u prahu. Polako pomiješajte sa smjesom od čokolade.
U drugoj zdjeli pomiješajte dvije žlice kakaa, dvije žlice gustina, 1 žličicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer.
Zatim ovu suhu smjesu pomiješajte s čokoladnom smjesom.
Poredajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smjesom. Pecite oko 35 minuta na 180 °C.
Umutite bjelanjke i dodajte 15 grama šećera u prahu. Polako pomiješajte sa smjesom od čokolade.
U drugoj zdjeli pomiješajte dvije žlice kakaa, dvije žlice gustina, 1 žličicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer.
Zatim ovu suhu smjesu pomiješajte s čokoladnom smjesom.
Poredajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smjesom. Pecite oko 35 minuta na 180 °C.
Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kiselog vrhnja.
Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživati.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar