ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Recept za ledenu tortu



BISKVIT
6 jaja
100 g šećera
80 g maslaca
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g čokolade za kuhanje
KREMA
1,5 l mlijeka
150 g šećera
8 žlica gustina
2 žlice brašna
1 vanilija šećer
150 g margarina
3 žlice kakaa
Priprema biskvita
Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.
Električnim mikserom mutite jaja sa šećerom pa dodajte maslac i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Sve dobro izmiješajte pa smjesi dodajte istopljenu čokoladu za kuhanje.
Lim za pečenje obložite pek papirom i u njega izlitjte smjesu za biskvit.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180 °C oko 25 – 30 minuta.
Priprema kreme
U 2 dl mlijeka zamutite gustin sa brašnom i pripazite da nema grudica.
Preostalom mlijeku dodajte šećer i zagrijavajte do vrenja.
U zagrijano mlijeko ulijte smjesu sa gustinom uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
Margarin sobne temperature izradite električnim mikserom sa vanilin šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu.
U jednu trećinu kreme dodajte kakao.
Slaganje ledene torte
Dobiveni biskvit prepoloviti na 2 dijela.
Na podlogu za torte stavite prerezani biskvita i premažite svijetlom kremom.
Na kremu položite drugu polovicu biskvita o premažite tamnom kremom.
Staviti na hlađenje i prije serviranja ukrasiti po želji.
izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar