Sastojci
¸200g maslaca
350g brašna
1 bjelanjak
1 žlica vrhnja
120g šećera u prahu
¸200g maslaca
350g brašna
1 bjelanjak
1 žlica vrhnja
120g šećera u prahu
2-3 žlice čokolade u prahu
fil
100g maslaca
50g šećera u prahu
200g čokolade
žlica ruma
fil
100g maslaca
50g šećera u prahu
200g čokolade
žlica ruma
Priprema
1.
Od ovih sastojaka umjesite prhko tijesto,podijelite ga na dva dijela i u jedan dio umješajte čokoladu u prahu
2.
Razvaljajte tamno tijesto na debljinu 3-5 mm,ovisno kako vi volite tanje ili deblje ,pecite otp na 200 stupnjeva 5-9 minuta
3.
Isto tako i svijetlo tijesto samo u sredinu načinite rupicu
4.
Za fil izmiksajte maslac i šećer u prahu,na kraju mu primješajte otopljenu čokoladu,odmah filujte na svaki keksić po pola žličice fila.
1.
Od ovih sastojaka umjesite prhko tijesto,podijelite ga na dva dijela i u jedan dio umješajte čokoladu u prahu
2.
Razvaljajte tamno tijesto na debljinu 3-5 mm,ovisno kako vi volite tanje ili deblje ,pecite otp na 200 stupnjeva 5-9 minuta
3.
Isto tako i svijetlo tijesto samo u sredinu načinite rupicu
4.
Za fil izmiksajte maslac i šećer u prahu,na kraju mu primješajte otopljenu čokoladu,odmah filujte na svaki keksić po pola žličice fila.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar