Sastojci
- 0,5 kg piletine,bez kostiju
- 1 kom crni luk
- 3 kom šargarepa
- 2 kom bela zelen,paštrnak
- 1 kašika vegeta
- 3 kašika kisela pavlaka
- 1 kom jaje
- voda,so
- 1 kašikica seckani peršun ,suvi
Priprema
- Luk sitno iseckati,dodati vegetu i vodu pa dinstati malo. Piletinu iseckati na sitne kockice pa dodati luku i vodi. dinstati sa malo vode,da ogrezne pola sata.
- Paštrnak i šargarepu iseckati takodje na kockice i dodati piletini. Sve zajedno kuvati još pola sata,da piletina bude mekana. To pogledajte,probajte. Dodavajte vodu postepeno,po čašu. na kaju treba da vam vode bude sa tri prsta iznad mesa i povrća. Kuvajte dok voda ne uvri, da ostane malo čorbe, pa je zgusnite sa…
- Razmutite jaje i dodajte dok čorba vri,posle 5 min sklonite sa vatre i dodajte pavlaku. Probajte,možda treba da se dosoli. Ili,razmutite jaje sa pavlakom pa dodajte čorbi. I treća varijanta,razmutite žumace sa pavlakom i dodajte čorbi. Po ukusu na kraju dodajte limunov sok ili sirće. Bela čorba se služi vruća. Može da se jede sa hlebom ili krutonima.
IZVOR:http://domacirecepti.net/
Nema komentara:
Objavi komentar