petak, 24. veljače 2017.

Japanski vetar

japanski vetar

Sastojci – prave se 2 kore :
  • 7 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta
Fil:
  • 10 žumanaca
  • 5 kašika brašna
  • 6 dcl. mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanila šećer
Drugi deo
  • 4 žumanca
  • 5 kašika šećera
  • 250 gr  margarina
  • 300 gr. mlevenih oraha
  • 2 kesice šlag krema od vanile
Priprema:
Umutiti jak šne od belanaca i šećera pa dodati na kraju sirće. Ugrejati rernu na 150 stepeni, staviti koru pa odmah smanjiti na 100 stepeni. Ova mera je za srednju djuveč tepsiju.
Obavezno stavite pek papir u tepsiju. ne more da vam ne uspe ako jako dobro umutite belanca i bude jak šne a rernu ne otvarate bar sat vrmeena, ne brinite neće izgoreti.
Tako napraviti dve kore, a tek kad se kora ohladi skinuti papir.
Žumanca, brašno, šećer i vanilin šećer ukuvati u mleko i ostaviti da se ohladi.
Drugi deo – 4 žumanca i šećer izmešati pa kuvati na pari 5 minuta. Ostaviti takodje da se ohladi pa sjediniti sa izmiksiranim margarinom i onda dodati skuvanoj smesi, na kraju dodati mlevene orahe.
Staviti prvu koru pa pola fila, odgore šlag krem od vanile, takodje pola, pa drugu koru, ponoviti pola fila i pola šlag krema. Odgore preporučujem slatku pavlaku a može i šlag.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar