subota, 25. veljače 2017.

Punjene tikvice zapečene u rerni

punjene tikvice

Sasojci:
  • 500gr mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka
  • začini po ukusu
  • 3 manje tikvice
  • 3 kašike ulja
  • 0,5dl vode
Priprema:
Tikvice oguliti pa preseći na 4 dela i izvaditi seme, sa one strane svakog parčeta tikvice ostaviti ivicu, ne vaditi do kraja.
Pouljiti tepsiju, pa naliti vodu i poslagati tikvice.
Pomešati mleveno meso i izblendiran luk sa jednim jajetom i začinima pa sa ovom smesom napuniti izdubljene delove.
Umutiti jaje sa pavlakom pa preliti preko napunjenih tikvica.
Peći na 200 stepeni oko sat vremena.
Punjene tikvice poslužiti tople.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar