subota, 25. veljače 2017.

Sočna Junetina

socna junetina

Sastojci:
  • 4 komada junerine sa kostima ( i koštanom srži )
  • 2-3 kašike brašna
  • 2 crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 2-3 kriške celera
  • 200ml belog vina
  • 2 paradajza
  • peršun
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje
  • supa
Priprema:
Stavite junetinu sa vodom i suvim začinom da se probari. Skinite penu kad provri i barite još 10-15 minuta. Ovako ćete dobiti supu kao predjelo. Izvadite meso pa uvaljajte u brašno i stavite na ulje da se proprži sa obe strane.
Kad je fino porumenilo izvadite. U to ulje od prženja iseckajte crni i beli luk, dodajte iseckanu na kockice šargarepu i celer. Ostavite da se dinsta. Nalijte vino i poklopite. Neka se dinsta još 10 minuta pa ubacite meso i paradajz, poklopite, smanjite vatru i nastavite dinstanje oko sat vremena. U toku dinstanja ako je potrebno dolivajte po malo supe.  Za to vreme skuvajte rezance, operite i procedite.
Kad se junetina izdinstala sa povrćem dodajte peršunov list i poslužite toplo.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar