Sastojci:
- 4 komada junerine sa kostima ( i koštanom srži )
- 2-3 kašike brašna
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 2-3 kriške celera
- 200ml belog vina
- 2 paradajza
- peršun
- začini po ukusu
- ulje za prženje
- supa
Priprema:
Stavite junetinu sa vodom i suvim začinom da se probari. Skinite penu kad provri i barite još 10-15 minuta. Ovako ćete dobiti supu kao predjelo. Izvadite meso pa uvaljajte u brašno i stavite na ulje da se proprži sa obe strane.
Kad je fino porumenilo izvadite. U to ulje od prženja iseckajte crni i beli luk, dodajte iseckanu na kockice šargarepu i celer. Ostavite da se dinsta. Nalijte vino i poklopite. Neka se dinsta još 10 minuta pa ubacite meso i paradajz, poklopite, smanjite vatru i nastavite dinstanje oko sat vremena. U toku dinstanja ako je potrebno dolivajte po malo supe. Za to vreme skuvajte rezance, operite i procedite.
Kad se junetina izdinstala sa povrćem dodajte peršunov list i poslužite toplo.
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar