Sastojci:
- 1/2 kvasca
- 1dl vode
- 1,5dl toplog mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- malo ulja, 0,5dl
- 2/3 margarina
- žumance
- 2 kašike mleka
- 2 kašike ulja
Priprema:
Kvasac razmutiti sa mlekom i kašikom šećera,dodati vodu i malo brašna pa sve kašikom razmutiti. Sipnuti malo ulja pa dodati brašna i umestiti testo,ni mekano ni tvrdo pa ostaviti 15ak minuta da odstoji.
Kad je testo odstajalo podeliti ga na 16 delova,napraviti kuglice i ostaviti da odstoji par minuta.
Svaku kuglicu razvući u krug prečnika 20cm i na svaki narendati margarin (najbolje da ga zaledite), pa sve naslagati jedno na drugo. Na zadnji razvučeni krug ne ide margarin. Pobrašnaviti površinu i krugove (sad liči na tortu) i razvući u veliki pravougaonik. Uzeti nož za picu pa sa njim seći trake. Koliko traki ima toliko vam treba viršli. Viršle prokuvati pa uzimati po jednu i oko svake obavijati traku u krug. Rasporedite kolutove ravnomerno. Uraditi tako sa svim trakama, poslagati u pleh pa premazati sa umućenim žumancetom, 2 kašike mleka i 2 kašike ulja pa posuti sa susamom.
Ugrejati rernu na 50 stepeni pa isprskati kroasane vodom i staviti u rernu da nakisnu. Računajte da se stajati izvan rerne još 5 minuta dok se rerna dogreje na 220 stepeni. Kad se rerna dogrejala stavite rolnice sa viršlom da se peku.
Pečene kroasane sa viršlom poslužite odmah, tople iz rerne.
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar