srijeda, 22. veljače 2017.

Pileće ćufte u paradajz sosu

cufte u paradajz sosu

Za ćufte:
  • 700 gr mlevenog pilećeg mesa
  • 1 jaje
  • 1 šolja ( 150 ml ) pirinča
  • so
  • biber
Za sos
  • 2 glavice crn:og luka
  • 1 čen belog luka  belog luka
  • 1 šolja paradajz soka
  • 2 šolje vode u kojoj su se kuvale ćufte
  • 2 lista lovora
  • so
  • biber
Priprema:
Pomešajte meso, jaje, pirinač, so i biber po ukusu i dobro izmesite i sjedinite.
Stavite vodu sa solju i lovorom da provri, pa kad provri oblikujte ćufte rukom i spuštajte u kipuću vodu.
Smanjite vatru i ostavite da se krčkju.
Iseckajte crni i beli luk pa stavite sa malo ulja da se prodinstaju.
Kada se luk prodinstao i omekanio dodajte paradajz sok, vodu od ćufti i spustite ćufte da se sve nastavi krčkati zajedno.
Još 30 – ak minuta, pa posolite i pobiberite po ukusu.
Ćufte u sosu poslužite sa pire krompirom ili prilogom po želji.
IZVOR:http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar