petak, 24. veljače 2017.

Kroketi

Kroketi

Sastojci
  • 1kg krompira (kuvan kao za pire) 
  • 500 gr mlevenog mesa 
  • 2 glavice crnog luka, sitno iseckanog 
  • 5 kašika ulja 
  • peršun 
  • 3 jaja 
  • prezle 
  • brašno 
  • so


Priprema:
Kuvani krompir ostavite da se ohladi ocedjen. U medjuvremenu propržite luk u 5 kašika ulja, dodajte mleveno meso i začine.
Dinstajte bar 10 minuta ili dok meso ne omekani i voda ne ispari. Isključite pa dodajte peršun. Ostavite smesu da se ohladi 5-10 minuta i dodajte je preko izgnječenog krompira. Dodajte jaje i sve dobro promešajte. Umutite dva preostala jaja i pripremite brašno i prezlu za pohovanje. namažite ruke uljem i oblikujte krokete u oblike po želji. Uvaljajte u brašno, jaje pa prezlu i pecite na jačoj vatri, biće brzo gotovi. Ako prezla počne da vam gori, procedite je i dospite novo ulje i smanjite vatru.
Krokete poslušite tople. Odlični su uz pavlaku.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar