Sastojci:
- 300 gr šlaga
- 400 ml mleka
- 100 gr kisele pavlake
- 10 kašika šećera u prahu ( i ne morate, meni je dovoljno sladak šlag i keks )
- 600g mlevenog keksa, plazma po mogućnosti
Za fil:
- 300 gr šlaga
- 400 ml mleka
- 100 gr kisele pavlake
- 10 kasika šećera u prahu
- 300g mlevenih oraha
- jedan red piškota, čoko plazme, jafa keksa
Odgore:
- 200 gr šlaga
- 250 ml mleka
Priprema:
Umutiti šlag i mleko, dodati pavlaku pa šećer i keks. Pola mase rasporediti po tacni. Debljine palca.
Umutiti šlag i mleko , dodati pavlaku šećer i orahe pa sa time premazati koru od keksa.
Umutiti šlag i mleko, dodati pavlaku pa šećer i keks. Pola mase rasporediti po tacni. Debljine palca.
Umutiti šlag i mleko , dodati pavlaku šećer i orahe pa sa time premazati koru od keksa.
Ponoviti postupak još jednom.
Ohladiti u frizideru.
Ohladiti u frizideru.
Umesto oraha mozete staviti lesnike ili bademe, bananice, jafa keks, poslažite izmedju red piškota . . kombinujte.
Tortu je najbolje slagati u kalup i držati 2h u zamrzivaču pa dva puta okrenuti na tacnu.
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar