subota, 25. veljače 2017.

Jaretina sa lukom

jaretina sa lukom

Sastojci:
  • 1 kg jarećeg mesa po želji ( vrat i rebra )
  • 1 kašičice crvene, mlevene paprike
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manji praziluk
  • 2 struka mladog luka
  • ulje, so, biber i peršunov list
Priprema:
Meso oprati i iseći na manja parčad.
Zagrejati ulje pa svako parče mesa propržiti sa obe strane.
Da se fino zapeče.
Posuti sa solju, paprikom i biberom, dodati sav luk, iseckan.
Naliti vode da ogrezne i poklopiti, pa dinstati zajedno na srednjoj vatri.
Dinstati oko 60 minuta pa proveriti da li su se luk i meso skuvali.
Ako jesu onda otklopiti i ostaviti da višak vode izvri.
Za kraj posuti peršunovim listom i poslužiti toplo uz palentu ili prilog po želji.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar