Potrebno je:
- 1 tikvica srednje velicine
- 1 glavica crnog luka
- 2 cena belog luka
- 1 sveza paprika
- 1 paradajz
- 1 parce korena celera
- 2 krompira srednje velicine
- 1 kasika brasna
- 1 kasika griza
- od zacina : so, biber, suvi zacin, origano i djumbir
Priprema:
Svo povrce osim luka, narendati na krupnijoj strani rendeta i staviti da se kuva.
Crni i beli luk sitno naseckati , pa dodati povrcu.
Posle 15-ak minuta kuvanja dodajte zacine u kolicini po ukusu, osim djumbira koji je ljutkast, njega stavite pola kasicice.
Posle 30-ak minuta kuvanja, brasno i griz rastvoriti sa malo mlake vode i naliti u corbu.
Ostaviti da vri otklopljeno jos 10-ak minuta.
Prijatno!
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar