srijeda, 22. veljače 2017.

Krmenadle u belom vinu

krmenadle u vinu

Sastojci:
  • 8 odkoštenih krmenadli
  • 200 ml belog vina
  • 50 ml maslinovog ulja
    1 manji crni luk
  • 1 čen belog luka
  • suvi začin i malo sitne paprike
Priprema:
Iseckajte crni luk na tanke kriške i stavite na dno šerpe.
Preko poslažite krmenadle, pa nalijte čašu vode, dodate ulje i ostavite da se krčka pod poklopcem.
Kada je voda skoro isparila dodajte vino, suvi začin, malo sitne paprike i iseckan beli luk.
Opet poklopite i ostavite da se krmenadle lagano krčkaju.
U toku krčkanja krmenadle okrenite.
Trebale bi dok vino ispari biti gotove.
Ako nisu dovoljno mekane a vino je isparilo, dolijte još malo vode pa ostavite da krčkaju još malo.
Poslužite ih tople uz pire krompir i salatu.
IZVOR:http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar