srijeda, 22. veljače 2017.

Ćevapi od fileta oslića

cevapi od oslica

Sastojci:
  • 300 gr filet oslića
  • 1 kom jaje
  • 1/4 kaškica so
  • 1/2 kašikica beli biber
  • 2-3 čen beli luk
  • 1 veza svež peršun
  • prezle po potrebi


Priprema:
Filet isečemo pa stavimo u blender,dodamo ostale sastojke sem prezle i usitnimo.
U masu potom dodajemo šrezlu dok ne dobijemo gustinu koju je lako mesiti i oblikovati.
Od te smese oblikovati ćevape, uvaljati u prezlu ako je potrebno i pržiti na ulju, roštilju ili grilu.
Posle prženja stavimo na ubrus i posle serviramo tople uz neku slatu, sezonsku i prilog, restovan krompir, na primer.
IZVOR:http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar