Potrebno je:
- 4 pastrmke,
- 1dl belog vina,
- 2-3 čena belog luka,
- mešavina začina: majčina dušica, bosiljak, majoran, nana, ruzmarin, začin C ili neki drugi suvi začin,
- ulje, 1 limun,
- biber i so, peršun, malo zelene salate za dekoraciju.
Prirpema:
Očistiti ribu, odstraniti glave, posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina. U pouljenu posudu za pečenje složiti ribu i preliti sokom od pola limuna. Posuti sitno seckanim belim lukom i peršunom.
Sa strane naliti vino, pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 min. Zatim skinuti foliju i zapeći još 15-ak min.
Servirajte i uživajte, uz crno vino, naravno!
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar