Kora:
- -300 gr sira (Ementaler 45% masti)
Za fil:
- – 200-250 g šunke
- – 3 kuvana jaja
- – 1 mala glavica crnog luka
- – 2-3 čena belog luka
- – 125 g margarina
- – 150 topljeni sir
- – sitno seckanog peršuna,
- – so i biber po ukusu
Priprema:
Šunka, crni luk, beli luk, kuvana jaja i peršun, sve sitno iseckati,
Margarin i topljeni sir držati na sobnoj temperaturi pa sjediniti. Tome dodati iseckane sastojke i sve dobro promešati.
Margarin i topljeni sir držati na sobnoj temperaturi pa sjediniti. Tome dodati iseckane sastojke i sve dobro promešati.
Stavite vodu da provri u lonac kada pada provri, sir zamotajte u pamučnu krpu pa krajeve vežite, kroz čvorove provucite varjaču i stavite na varjaču na ivicu lonca a krpa sa sirom da visi iznad vode koja vri. Otapajte tako sir 20ak minuta. Kad dovoljno omekani izvadite sir iz krpe pa ga tanko u pravougaonik razvucite.
Nanesite fil pa urolajte. Ostavite potpuno da se ohladi, stavite u frižider pa služite ohladjeno.
IZVOR:http://domacirecepti.net/
Nema komentara:
Objavi komentar