petak, 24. veljače 2017.

Rolovani sir

Rolovani sir

Kora:
  • -300 gr sira  (Ementaler 45% masti)
Za fil:
  • – 200-250 g šunke
  • – 3 kuvana jaja
  • – 1 mala glavica crnog luka
  • – 2-3 čena belog luka
  • – 125 g margarina
  • – 150 topljeni sir
  • – sitno seckanog peršuna,
  • – so i biber po ukusu
Priprema:
Šunka, crni luk, beli luk, kuvana jaja i peršun, sve sitno iseckati,
Margarin i topljeni sir držati na sobnoj temperaturi pa sjediniti. Tome dodati iseckane sastojke i sve dobro promešati.
Stavite vodu da provri u lonac kada pada provri, sir zamotajte u pamučnu krpu pa krajeve vežite, kroz čvorove provucite varjaču i stavite na varjaču na ivicu lonca a krpa sa sirom da visi iznad vode koja vri. Otapajte tako sir 20ak minuta. Kad dovoljno omekani izvadite sir iz krpe pa ga  tanko u pravougaonik razvucite.
Nanesite fil pa urolajte. Ostavite potpuno da se ohladi, stavite u frižider pa služite ohladjeno.
IZVOR:http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar