petak, 24. veljače 2017.

Kravajčići sa sirom

kravajčići sa sirom

Potrebno je:
  • 600 g brasna
  • 30 g svezeg kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 200 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 casa jogurta (200 ml)
  • 2 jaja
  • 1-2 kasicice soli

Za punjenje: 300 g sitnog sira i 1 jaje
Za premazivanje: 1 jaje

  1. Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa jednom kasicicom secera i malo brasna.
  2. Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom i ostalim sastojcima. Mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od ruku i od zidova suda. Pokriti i ostaviti da naraste.
  3. Kad je testo naraslo, premesiti ga i podeliti na 16 loptica. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom ili na dlanu i unutra stavljati fil od sira i jajeta. Kravajčiće poredjati u podmazanu tepsiju r-28 cm , kao na slici i ostaviti da narastu. Kad “napune” tepsiju, premazati ih umucenim jajetom i posipati susamom i lanenim semenom.
  4. Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Pecene kravajcice pokriti i ostaviti da se prohlade.
Prijatno!
IZVOR:http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar