Sastojci:
- 1 kg fileta oslića
- 100ml maslinovog ulja
- 200 ml vode
- 1 kašika peršunovog lista
- 2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 1 kašika sitne paprike
- 1 kašika suvog začina
- prstohvat bibera
- prstohvat bosiljka
- prstohvat korijandera i muskat oraha
Priprema:
Filete oslića polu odmrznuti ( pošto se najčešće kupuju zamrznuti ).
Sve sastojke sjediniti.
Pouljiti vatrostalnu činiju i poslagati filete.
Preliti filete sa umućenom smesom i ostaviti tako da odstoji sat vremena.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti da se peče.
Kada skoro sva tečnost ispari ocediti i vratiti da se još dopeku bez tečnosti.
Tečnost ocedimo iz razloga da se fileti lepše zapeku a to što smo ocedili možemo da koristimo kao preliv. Odlično je.
Prijatno!
IZOVR:http://domacirecepti.net/
Nema komentara:
Objavi komentar