subota, 25. veljače 2017.

Punjena paprika u bešamel sosu

EXIF_IMG

  • 500gr mlevenog mesa
  • 8 paprika
  • mala šoljica pirinca
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • suvi začin, so i biber
  • kašičica suve mirodjije
  • 2dl mleka
  • 2 kašike brašna
  • malo ulja, oko 05dl
Priprema: Iseckajte luk sitno pa ga prodinstajte. Dodajte mleveno meso, prodinstajte pa dodajte pirinač i jaje, začine i sve sjedinite. Izdubite papriku i poslažite u šerpu da vam stane taman 8 paprika. Nafilujte paprike pa nalijte vode i stavite da se kuva. Kada je paprika omekanila i skuvala se upržite na ulju brašno pa nalijte mleko, ako je potrebno dodajte malo vode, neka sos bude gust. Sklonite papriku sa vatre, da ne vri,  pa nalijte sos i drmajte šerpu da se svuda lepo rasporedi. Dodajte mirodjiju pa pustite da sve zajedno prokrčka jos 10-15 minuta. Punjenu papriku u bešamel sosu poslužite toplu.

IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar