petak, 24. veljače 2017.

Lisnate kiflice sa kačkavaljem


 Lisnate kiflice

Potrebno je:

  • 600 gr psenicnog brasna
  • 30 gr svezeg kvasca
  • 1dl mlake vode
  • 1 kasicica secera
  • 2 dl kiselog mleka
  • 5 jaja
  • 1/2 margarina od 250 gr
  • 100 gr kackavalja
  • 1 kasicica soli
  • susam za posipanje
Priprema:
Podmesiti kvasac u mlakoj vodi sa secerom i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, kiselim mlekom, jajima/3 kom. / i zumancima/2 kom. / i kasicicom soli. Po potrebi dodati jos malo brasna, da testo bude srednje tvrdo. Ostaviti da naraste. Zatim ga podeliti na 8 delova i svaki razviti u krug. Premazati ih umucenim omeksalim margarinom i redjati jedan na drugi. Zadnji ne premazivati. Sve razviti oklagijom sto je tanje moguce, moja kora je bila precnika oko 65 cm. Seci na trouglice, na svaki staviti po komadic kackavalja i uvijati kiflice. Ja sam dobila 33 kom. Redjati ih u plehove i ostaviti da narastu. Premazati preostalim umucenim belancima, posipati susamom i peci u rerni zagrejanoj na 200 step. oko 15 min. sa ventilatorom, a malo duze bez.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar