Sastojci:
- 7 jaja,
- 7 kašika šećera
- 7 kašika keksa,
- 12 kašika oraha
- 1l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 1 margarina
- 200 gr šećera u prahu
- 100 gr crne čokolade
- 100 gr bele čokolade
- 200 gr keksa
- 100 gr čokolade za kuvanje, po želji da se premažu kore ( kao na slici )
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumaca, dodati orahe i keks, pa sve promešati varjačom.
Rernu ugrejati na 180 stepeni pa veću djuveč tepsiju pouljiti i pobrašnaviti ili staviti papir za pečenje i istresti smesu pa peći 15-20 minuta.
Ohladiti koru nakon pečenja.
Peći ovakve dve kore.
Otopiti čokoladu ako ste se odlučili da premažete kore sa uljem i mlekom na pari pa premazati čokoladom i ostaviti da se hladi.
Od litre mleka odvojiti 2dl pa razmutiti puding i 6 kašika šećera.
Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati puding, mešati dok se ne zgusne pa skinuti sa vatre i skroz ohladiti.
Izraditi margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjenom pudingu.
U tu smesu dodati lomljeni keks pa je podeliti na dva dela.
U jedan staviti seckanu belu a u drugi seckanu crnu čokoladu.
Najbolje je staviti prvu koru u tepsiju u kojoj se pekla pa istresti prvi fil,
poklopiti drugom korom pa istresti drugi fil i poklopiti trećom korom.
Grčku tortu dekorišite po želji. na primer šlag kremom od vanile i ribanom crnom i belom čokoladom.
Ohladiti je pa poslužiti.
Napomena: Tortu možete praviti i pola mere ako želite porodično da se zasladite.
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar