Kore:
- 4 jaja
- 200 gr šećera
- 200 gr mekog margarina
- 180 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 20gr kakaoa
- 2 kašike mleka
Krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 50 gr margarina
- 200 gr bele čokolade
- 3 kašike meda
- 6 banana
Priprema:
Margarin ulupati sa šećero ( pola ), pa dodati žumanca.
U drugoj posudi ulupajte belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer ( druga polovina ) i ulupajte u jak šne.
Šne dodajte prethodno ulupanoj smesi i mešajte sa varjačom uz dodatak 2 kašike mleka.
Pomešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo pa dodajte smesi i sjedinite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni a smesu istresite u podmazan, okrugao pleh prečnika 23cm.
Posle 20 – 25 minuta pečenja proverite da li je pečen biskvit i ako jeste ohladite ga i presecite na dva jednaka dela.
200ml slatke pavlake stavite na paru dok ne proključa, zatim skinite sa vatre pa dodajte margarin, i izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Dodajte med i izmešajte.
Ostavite da se ohladi, pa stavite da odstoji najmanje 2h u frižideru da se stegne.
Ulupajte ostatak slatke pavlake pa je dodajte ohladjenom kremu i sjedinite.
Prvu koru isprskajte mlekom, pa poredjajte banane.
Očistite ih od ljuske i svaku po dužini presecite, pa ih u krug poslažite preko prve kore.
Ako vam je kora nabubrila u toku pečenja, taj vrh odsecite i izmrvite.
Preko banana stavite skoro ceo krem, ostavite malo za omazivanje okolo, pa preklopite drugom korom koju isto isprskajte mlekom, pa premažite ostatkom krema, a može i slatkom pavlakom ili šlagom.
Pospite ovom izmrvljenom korom odgore.
Ostavite da se ohladi u frižideru neko vreme pa poslužite.
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar