subota, 25. veljače 2017.

Musaka od tikvica, paradajza i sira

musaka od tikvica i paradajza

Sastojci:
  • 1 tikvica
  • 4 baradajza
  • 400gr mocarela sira, može da se koristi i mlad sir
  • 3 jaja
  • 3 kašike pavlake
  • so
  • biber
  • bosiljak


Priprema:
Tikvicu bez čišćenja iseći na kolutove, isto uraditi i sa paradajzom. Mocarelu takodje iseći na kriške.
Poslagati u vatrostalnu činiju uspravno, da naležu kolutovi malo jedan na drugi. Izmedju pozabadati kriške sira i listove bosiljka.
Staviti da se peče na 220 stepeni 20 minuta pa izvaditi i umutiti jaja sa pavlakom soli i biberom pa zaliti musaku i vratiti da se dopeče dok ne porumeni. Pečenu musaku izvaditi, prekriti krpom 10ak minuta pa poslužiti.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar