nedjelja, 26. veljače 2017.

Pečeni krompir

peceni-krompir

Sastojci:
  • krompir, po želji količina, isekla sa 4 veća
  • 50gr putera
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • so i crvena, mlevena  paprika
  • bosiljak
Priprema.
Očistite krompi i isecite na tanke kolutove.
Slažite u krug u dublju šerpu, uspravno.
Istopite puter i pomešajte ga sa maslinovim uljem pa prelijte krompir. Ostavite malo da prelijete kasnije.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Iseckajte beli luk pa pospite po krompiru.
Posolite i pospite paprikom i bosiljkom.
Odgore prelijte sa ostatkom putera i maslinovog ulja.
Stavite da se peče pola sata.
Pečen krompir poslužite topao uz tzatziki salatu ili pavlaku.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar