subota, 25. veljače 2017.

Rižoto sa tunjevinom i povrćem

rizoto sa tunjevinom

SASTOJCI
  • 400 gr pirinač
  • 100 gr grašak
  • 100 gr brokoli
  • 2 kom šarg
  • 100 gr kukuruz šećerac
  • 1 dl ulje
  • 2 čen beli luk
  • 2 konzerva tunjevina u komadu
  • 2 dl belo vino
  •  so,biber,peršun
PRIPREMA
  1. Pirinač skuvajte u slanoj vodi u koju ste dodali0,5dl ulja. U drugoj posudi skuvajte brokoli, grašak i šargerepu. Dodajte šargarepi i grašku brokoli,njemu treba manje da se skuva.
  2. Tunjevinu isecite na kocke i kratko ispržite na vrelom ulju, 0,5dl. Izvadite pa na istom ulju ispržite sitno iseckani crni i beli luk isečen na listiće. Kukuruz takodje skuvajte,zajedno sa povrćem ili posebno.
  3. Posolite i pobiberite, sipajte vino i dodajte tunjevin. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 20ak minuta. Na kraju pomešajte pirinač sa iseckanim peršunom, tunjevinom i povćem. Servirajte toplo.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar