subota, 25. veljače 2017.

Pileći lovački paprikaš

pileci lovacki paprikas

Sastojci:
  • 3 bataka sa zabatkom
  • 1 pileće belo meso
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • so i biber
  • ruzmarin, lovorov list
  • crvena, mlevena paprika
  • 2-3 čena belog luka
  • ulje
Priprema:
Luk iseckati u tanke kriške. Stavite na malo ulja da se luk proprži.
U šerpu stavite pileće batake presečene na pola i pileće belo meso isečeno na 4 dela.
Uspite malo ulja pa ih zapecite sa svih strana. kad se zapekla piletina preko nje prelijte smesu od isprženog luka.

Dodajte so i biber, papriku i lovorov list pa nalijte vode da ogrezne i stavite da se kuva 30-40 minuta.
Posle tog vremena dodajte paradajz pelat. Ako je krupno isečen izgnječite ga ili izblendirajte pa ostavite da još malo prokrčka.
Na kraju sve pospite ruzmarinom i pileći paprikaš poslužite topao.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar