četvrtak, 23. veljače 2017.

Voćna torta 2

Voćna torta

Sastojci:
Kora:
  • 300 gr keksa
  • 100 gr šećera u prahu
  • 2dl soka od narandže
  • 125gr margarina
Krem:
  • 7dl mleka
  • 4 kašike šećera
  • 2 pudinga od šumskog voća
  • 1 šolja višanja ili malina
  • 1 kesica šlaga
Žele:
  • 7dl soka od višanja, maline, jagode, grožđe
  • 2 pudinga od maline
  • 6 kašika šećera

Priprema:
Margarin umutiti  sa šećerom u prahu pa dodati keks i sok i umutiti smesu, da bude gusta.
Od 7dl mleka oduzeti malo mleka da se razmute puding i šećer. Višnje izblendirati.
Ostalo mleko staviti na šporet, pa kad provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i dodati višnje i ohladiti.
Umutiti kesicu šlaga pa dodati ohladjenom pudingu.
Od 7dl soka oduzeti malo pa razmutiti puding i šećer a ostali sok staviti da provri. Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
U kalup utisnuti smesu od keksa na koju stavimo krem od višanja i odgore sipamo vruć žele. Ostavimo da se ohladi pa skinemo ivice.
Ako nemate kalup isto to možete uraditi i u običnu šerpu. U šerpu staviti kesu pa izliti prvo žele i ostaviti da se ohladi. Kad se stegne preko njega staviti krem i tako staviti u friz sat vremena.
Napraviti smesu za koru pa na tacnu je oblikovati u krug. Izvaditi šerpu pa pomoću nje izmeriti da li ste dobro oblikovali donju koru od keksa. Ako je potrebno korigujte. Nagnite tacnu malo ukoso pa okrenite šerpu na koru držeći kesu da ne ispadne odjednom. Skinite šerpu i kesu pa dekorišite tortu.
Voćna torta se služi hladna.
IZVOR:http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar