nedjelja, 26. veljače 2017.

Kaneloni Bolonjeze

kaneloni bolonjeze

Sastojci:
  • 8 kanelona
  • 300gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luk
  • 4 veća šampinjona
  • 200ml belog vina
  • 200ml paradajza
  • 300gr rendanog sira
  • so, biber, začini po izboru
Prirpema:
Iseckajte crni luk sitno i stavite da se disnta.
Dodajte mleveno meso i nalijte belo vino pa nastavite kuvanje.
Kad je vino skoro isparilo dodajte paradajz sok i nastavite kuvanje.
Kad se meso skuvalo poslažite u tepsiju kanelone.
Punite ih malom kašičicom takos to ih okrenete uspravno i dno zatvorite na tepsiji, napunite i spustite.
Tako uradite sa svih 8.
Preko Kanelona narendajte sir.
Napravite redji bešamel sos pa prelijte kanelone.
Sosa vam treba toliko da prelijte i treba da je redji jer u rerni će višak vode da isapri.
Na kraju odgore narendajte sir i stavite da se zapeče.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar