ponedjeljak, 27. veljače 2017.

Rum štangle

rum štangle

Sastojci:
  • 4 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 4 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašikica extrata ruma
Krem:
  • 1/2l mleka
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 1/2 margarina (125gr)
  • 100 gr šećera u prahu

Priprema:
Ulupajte jaja penasto sa šećerom, nije potrebno miksirati, pa dodajte mleko i ulje pa umutitite. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa dodajte smesi, na kraju dodajte extrat i sve sjedinite, da nema grudvica i da se dobije glatka smesa gušća od jogurta. Od ove smese pecite tri tanke kore u četvrtastom plehu srednje veličine na 200 stepeni, svaku koru 15ak minuta.
Od mleka oduzmite malo da razmutite brašno i šećer a ostalo stavite da provri pa kad provri zakuvajte brašno  i šećer pa mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre da se ohladi. Izmiksirajte margarin i šećer pa dodajte u ohladjen fil. nafilujte kore ovim filom pa stavite glazuru. Po želji možete u fil da dodate rum.
Stavite kolač u frižider bar sat vremena pa odsecite okrajte i isecite u štangle.
IZVOR:http://domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar