Sastojci:
- 1 oblatne
- 500 gr šećera
- 1l mleka
- kora od 1 limuna
- 1 margrarin
- 200 gr oraha
- 100 gr čokolade
Priprema:
Na tihoj vatri kuvajte mleko sa šećerom, oko 2h. Kuvajte dok se ne zgusne i dobije boju meda. Skinite sa vatre i dodajte margarin. Dobro mesajte dok se sve ne rastopi i sjedini. Ostavite da se smao malo prohladi, toliko da ne bude vrelo al da ipak bude toplo.
Oblande se mogu nafilovati samo ovim karamel filom, a ukoliko dodajete orahe u čokoladu možete sve kuvati sat ipo i dodati na kraju orahe i čokoladu, mešati da se otopi čokolada pa onda mazati listove.
Tako toplim nafilujte kore od oblatne. Zadnju koru obrnite, da dole bude onaj grublji deo a odgore onaj ravniji, zbog stavljanja glazure.
Stisnite nečim odgore i ostavite da prenoći. Sutradan rastopite čokoladu sa uljem i premazite.
IZVOR:http://domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar