Sastojci:
- 500 gr heljdinih kora za pitu ( a mogu i obične )
- 1/3 večeg praziluka ( može i crni luk, jedna veća glavica )
- 2 srednje tikvice
- 200 – 250 gr svežih šampinjona
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 50 ml ulja + 50 ml za premaz
- 50 ml vode + 50 ml za premaz
Priprema:
Iseckati praziluk, dodati 50 ml ulja i 50 ml vode, suvi začin i staviti da se prodinsta.
Dinstati dok višak vode ne ispari.
Za to vreme očistiti tikvice, izvaditi seme i narendati ih.
Narendati i šampinjone.Kada se luk izdinstao dodati i tikvice i šampinjone, bez dodavanja vode prodinstati oko 10 minuta.
Tikvice i šampinjoni će pustiti svoju vodu i taman je to dovoljno da se sve prodinsta.
Posle 10 – 15 minuta skloniti sa vatre.
Heljdine kore su deblje pa u pakovanju ima 8 kora.
Podeliti na 4 x po 2 kore ili obične kore kojih bude 15 na po 4 i zadnji deo 3 kore.
Pomešati 50 ml vode sa 50 ml ulja.
Uzeti dve heljdine kore ili tri obične pa premazati mešavinom.
Na užu stranu staviti kašikom četvrtinu smese, rasporediti po dužini i urolati.
Poslagati sva 4 rolata u pouljenu tepsiju i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
peći 30 – 35 minuta zavisno koliko hrskavo volite.
Pečenu pitu prekriti krpom i ostaviti da odstoji 10 – 15 minuta pa poslužiti.
Prijatno.
http://domacirecepti.net/
Nema komentara:
Objavi komentar