ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Punjeni baget


punjeni baget

Sastojci:
  • 1 baget
  • 1 šolja rendanog sira
  • 1/2  šolje sitnog sira
  • 1/2  šolje kisele pavlake
  • 4 jaja + 10 jaja (sitnih jaja)
  •  soli po ukusu
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica paprike
  • peršun
Priprema:
Staviti sva jaja da se skuvaju. Očistiti ih.
4 jaja izrendati pa dodati oba sira, pavlaku, so, biber, mlevenu papriku i peršun pa sve dobro iznječiti i izmešati.
Baget preseći na pola, pa izdubiti ga.  Naizmenično stavljati kašiku fila, pa jaje, gurajući ga unutra, u fil da bi de fil lepo rasporedio okolo.
Ugrejte za to vreme rernu na 180 stepeni pa stavite baget da se zapeče oko 15 – 20 minuta.
Izvadite i zamotajte ga u foliju do služenja.
Prijatno.
IZVOR:http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar