Sastojci:
- 1 kg mekog brašna
- 600 ml vode
- 40 gr svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašike soli
- 100 ml ulja
- 50 gr margarina
- 1 žumance
- susam, semenke za posipanje, ako želite
- punjenje po želji ( kod mene su to bili kolutovi šunkarice i kulena, sa malo kečapa ispod kolutova )
Priprema:
U toplu vodu izmrvite kvasac pa dodajte šećer i promešajte kašikom.
Dodajte pola brašna i opet izmešajte.
Zatim dodajte pola od preostalog brašna, do i skoro svo ulje, ostavite 2 – 3 kašike i omekšali margari.
Opet sve dobro izradite kašikom, a zatim dodavajte ostatak brašna i rukom mesite testo.
Treba da se dobije mekano, glatko testo, skoro nelepljivo za ruke.
Ako se malo lepi nije problem, pouljite ga, oblikujte u loptu i ostavite oko sat vremena da kisne.
Nakislo testo brago premesite pa razvucite na debljinu 1 cm.
Vadite modlom ili čašom kolutove, slažite po tri, drugi na pola prvog, i treći na pola drugog, pa na treći punjenje i zavijete ( slike )
Pa presečete po sredini.
Može da se slaže u pleh a može i u modle za mafine. Kako želite ili kako vam je lakše.
Premazati žumancetom i posuti semenkama po želji.
Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.
Prijatno.
http://domacirecepti.net/
Nema komentara:
Objavi komentar